Het zijn uitdagende tijden voor het onderwijs. Digitaal lesgeven en samenwerken is belangrijker dan ooit. Op deze pagina delen we tips, praktijkverhalen en documentatie zodat scholen zich kunnen voorbereiden op digitaal onderwijs. 

De experts van SLBdiensten zijn de komende periode beschikbaar voor  vragen en advies.
Neem hiervoor contact op met onze servicedesk via servicedesk@slbdiensten.nl of via 020 - 420 13.

Tips en inspiratie voor afstandsonderwijs: 

Hieronder delen we de belangrijkste artikelen en tips over lesgeven op afstand: 

  1. Handig overzicht met tips en artikelen over afstandsonderwijs
  2. How-to-guide voor beheerders: wat is er nieuw in Microsoft Teams?
  3. Les op afstand in de praktijk: docent aan het woord
  4. Webinar terugkijken: digitaal toetsen en examens (veilig) afleggen op afstand. 

onenote_250x600

Het Picasso Lyceum over digitaal lesgeven in de praktijk:

“Er zijn veel goede instructievideo’s te vinden online, maar ik vind het belangrijk dat mijn studenten hun eigen docent horen. Zo hebben ze toch nog iets herkenbaars in deze tijd

- Laura Holkers, docente wiskunde en strategie Picasso Lyceum

 
Pijl_1
Overzicht met tips voor afstandsonderwijs

Voor de onderwijswereld betekenen de huidige maatregelen dat de scholen voorlopig gesloten blijven. Een gevolg hiervan is dat onderwijsinstellingen weer volledig overgaan op les op afstand en digitaal samenwerken. Om een helpende hand te bieden aan zowel docenten, IT-teams en bestuursleden van scholen, vind je in dit artikel van onderwijsplatform Breens.nl een overzicht van artikelen die praktische tips of juist inspiratie bieden in deze bijzondere tijd.

Lees meer

Pijl_2How-to guide voor beheerders: wat is er nieuw in MS Teams? 

Hoe zorg je dat je als beheerder of IT-professional voorbereid bent op de implementatie en het beheer van Microsoft Teams binnen de onderwijsorganisatie? Hoe blijf je up-to-date? In dit artikel deelt Tom Vogels (Productmanager Trainen & Certificeren bij SLBdiensten) een overzicht van de nieuwe Teams-trainingscursussen en interactieve producthandleidingen.

Lees meer
Pijl_3

Docent aan het woord: les op afstand in de praktijk

Laura Holkers (docent wiskunde en strategie bij het Picasso Lyceum in Zoetermeer) geeft vanwege de huidige crisismaatregelen les via onder andere Teams en YouTube. Ook al is Holkers nog zoekende naar de optimale manier om het contact met haar studenten te onderhouden, ziet ze ook de voordelen in het online lesgeven. 

Lees meer

Pijl_4Terugkijken: webinar digitaal toetsen en examineren

Je wilt als school ook in deze tijd op een veilige en betrouwbare wijze toetsen en examens kunnen afnemen. In deze webinar-reeks van onze partner Dugga Nederland ontdek je wat hiervoor de mogelijkheden zijn en hoe je als school processen hierop kunt inrichten. 

Lees meer